Evden eve nakliyat parca esya tasima fiyatlar nakliye firmalari icin dogru yerdesiniz. Firmalarin listesi icin lutfen ziyaret ediniz. evden eve

Huwelijkse voorwaarden en partnerschapsvoorwaarden

Wie huwelijkse voorwaarden wenst te maken, heeft in het begin een grote mate van contractsvrijheid. Echter de wederzijdse onderhoudsplicht is van dwingend aard. Verder kan niet worden afgeweken van de regels die gezinsbescherming beogen.

Huwelijkse voorwaarden kunnen voor het sluiten van het huwelijk worden afgesloten dan wel worden opgemaakt of gewijzigd tijdens het huwelijk. Hiervoor is de medewerking van beide partijen nodig. Reden van wijziging kan zijn de toekomstige heffing van successierecht te beperken of het creëren van (meer) evenwichtige economische verhoudingen tussen de echtgenoten. Voor het maken of wijzigen van huwelijkse voorwaarden tijdens het huwelijk is de goedkeuring van de rechtbank nodig, hetgeen kostenverhogend werkt. Op het gebied van inkomstenbelasting maakt het meestal geen verschil of men wel of geen huwelijkse voorwaarden heeft gemaakt. Voor de heffing van successierecht is de aard van het huwelijksvermogensregime wel van groot belang.

Meer informatie kunt u vinden in het boekje ‘Huwelijkse voorwaarden en partnerschapsvoorwaarden’. Dit boekje is gratis te verkrijgen via ons kantoor.

Terug naar Erfrecht en familierecht

Nieuws