Evden eve nakliyat parca esya tasima fiyatlar nakliye firmalari icin dogru yerdesiniz. Firmalarin listesi icin lutfen ziyaret ediniz. evden eve

Gezag, omgang en informatie

In Nederland staan alle minderjarigen onder de 18 jaar volgens de wet onder gezag. Er bestaan meerdere vormen van gezag, namelijk ouderlijk gezag (de ouders), gezamenlijk gezag (een ouder en een niet-ouder) en voogdij (iemand anders dan de ouders). Sinds 1 januari 2002 geldt deze regelgeving ook voor geregistreerd partnerschap.

Wie gezag uitoefent over een minderjarige heeft een aantal rechten en plichten inzake de opvoeding en verzorging van een kind. Verder is de gezaghebbende wettelijk aansprakelijk voor het doen en laten van het kind. Inzake geld en goed beheert degene die gezag uitvoert deze voor het kind. Gezag en voogdij eindigen automatisch als het kind 18 jaar wordt. Mocht het kind voor deze leeftijdsgrens trouwen ook dan eindigt het gezag voor dit kind. Onderhoudsplichtig gezien blijft de gezaghebbende verantwoordelijk tot het kind de leeftijd van 21 jaar bereikt. In de brochure ‘Gezag, omgang en informatie’ kunt u de belangrijkste informatie vinden als het gaat om gezag, voogdij en omgang. Deze brochure is gratis te verkrijgen via ons kantoor.

Notaris Dantuma is een specialist op het gebied van vaderschap. Heeft u twijfels of u de vader bent van uw kinderen, of wilt u juist vast laten stellen dat iemand uw vader of de vader van uw kind is, neemt dan contact op met notaris Dantuma.

Terug naar Erfrecht en familierecht

Nieuws