Lageweg 20, 9251 JW Burgum
Postbus 36, 9250 AA Burgum
0511-463535 | 0511-464040
Evden eve nakliyat parca esya tasima fiyatlar nakliye firmalari icin dogru yerdesiniz. Firmalarin listesi icin lutfen ziyaret ediniz. evden eve

Onroerend goed

Eén van de belangrijkste stappen in een leven is het kopen van een huis. Daarbij komen er heel veel vragen op u af. Maar ook voor de verkoper is dit een spannende periode en ook bij de verkoper leven veel vragen. Om de procedure van de (ver-)koop van een woning goed te laten verlopen is een bezoek aan de notaris een pré. Bij ons krijgt de koper een goed afgewogen advies over waar hij/zij op moet letten. Bijvoorbeeld advies over bezwarende bepalingen (erfdienstbaarheden en dergelijke), de mogelijke financieringsvormen, de gevolgen van de koop van een verhuurd huis etc. De verkoper kan advies vragen over de verplichtingen die hij heeft tegenover de koper. Daarnaast kan met bij het sluiten van de koopovereenkomst bij ons terecht. Voor inschrijving van de koopovereenkomst bij het Kadaster is de tussenkomst van de notaris verplicht. Verder moet de notaris altijd de formele overdracht van een huis regelen. Dat geschiedt door een akte van levering. Meer weten? Het boekje ‘Huis te koop' is gratis te verkrijgen via ons kantoor.

Welke notaris kiest u voor de overdracht van uw woning?
Als koper staat het u vrij om een notaris te kiezen voor de overdracht van uw woning. U bent nooit verplicht om de keuze van een tussenpersoon of een verkoper te volgen. Als u een nieuwbouwwoning koopt en de verkoper de kosten van de notaris voldoet, dan mag u zelf bepalen waar u de hypotheekakte zal laten passeren. Het is vaak voordeliger om dit bij een andere notaris te laten doen. Bovendien is de notaris die de nieuwbouwakten passeert niet meer geheel onafhankelijk. U zult denken, wat maakt het uit, als ik maar niet te veel betaal. Er is helaas een groot verschil tussen notarissen. Ik werk met hooggeschoold personeel en kan daardoor niet de goedkoopste zijn. Maar net zoals bij veel andere producten en diensten is goedkoop vaak duurkoop. Bij mij krijgt u 100% levenslange garantie. Wij bekijken de gehele historie van de woning en gaan na of er in het verleden geen bijzonderheden zijn geweest, zoals afwijkingen van het perceel en/of verontreinigingen en dergelijke. Bovendien krijgt u gratis fiscale tips mee bij het ondertekenen van de akte. In geval van twijfel ga ik zelf kijken in en rondom de woning.
Bij notarissen die zich presenteren als de goedkoopste blijkt u in de praktijk vaak duurder uit te zijn. Vaak worden zaken vergeten of onjuist ingeschat, aangezien er gebruik wordt gemaakt van onkundig personeel. U "bespaart" wellicht enkele tientjes, maar achteraf bent u veel duurder uit.
 
Terug naar Notariële diensten

Nieuws