Evden eve nakliyat parca esya tasima fiyatlar nakliye firmalari icin dogru yerdesiniz. Firmalarin listesi icin lutfen ziyaret ediniz. evden eve

Wijziging overdrachtsbelasting

Zoals u in de media heeft kunnen volgen is de overdrachtsbelasting voor het aankopen van woningen verlaagd naar 2%. Deze verlaging geeft aanleiding tot veel vragen, hieronder heb ik een aantal op een rijtje gezet.
 
1.
Vraag:
Waar kan ik het besluit vinden?
 
Antwoord: Het besluit is gepubliceerd op http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/fin/documenten-en-publicaties/besluiten/2011/07/01/tijdelijke-verlaging-overdrachtsbelasting.html en hiermee is het officieel bekendgemaakt beleid waarop publiek en notariaat mogen vertrouwen, vooruitlopend op publicatie in de Staatscourant.  
 
2.
Vraag:
Voor welke woningen geldt de verlaging?
 
Antwoord: Ja, maatregel ziet uitsluitend op de verkrijging van woningen of van rechten waaraan deze zijn onderworpen. Onder woningen wordt in dit kader verstaan onroerende zaken die naar hun aard zijn bestemd voor bewoning door particulieren. Het maakt geen verschil of de verkrijger de woning zelf gaat bewonen of dat de verkrijger de woning verhuurt aan een particulier.
 
3.
Vraag:
Geldt de 2% ook voor tweede woningen en recreatiewoningen, al dan niet verhuurd?
 
Antwoord: Ja, de 2% geldt ook voor tweede woningen en recreatiewoningen, mits het woningen betreft die naar hun aard zijn bestemd voor bewoning door particulieren.
 
4.
Vraag:
Ik heb mijn woning voor 15 juni in eigendom verkregen, kan ik nog iets doen om belating terug te krijgen?
 
Antwoord: Nee, de regeling geldt uitsluitend vanaf 15 juni en later.
 
5.
Vraag:
Ik heb mijn woning op of na 15 juni gekocht. Krijg ik geld terug zo ja van wie?
 
Antwoord: U krijgt de teveelingehouden overdrachtsbelasting van de notaris terug. Als u bij mij een woning hebt gekocht dan kunt u dit in de loop van de week terugontvangen.
 
Ik wil u graag een nadere toelichting geven, u kunt mij bereiken op 0511-463535.

Nieuws