Evden eve nakliyat parca esya tasima fiyatlar nakliye firmalari icin dogru yerdesiniz. Firmalarin listesi icin lutfen ziyaret ediniz. evden eve

Vragen over hypotheken

Waarom staat in mijn hypotheekakte een hoger bedrag genoemd dan het bedrag dat ik leen van de bank?
Uiteraard bent u aan de bank niet meer verschuldigd dan voortvloeit uit uw geldleningsovereenkomst met de bank. In uw hypotheekakte kan echter een hoger inschrijvingsbedrag worden genoemd. Dit houdt in dat u voor een hoger bedrag dan de lening zekerheid verleend aan de bank.

Wilt u later extra geld lenen van dezelfde bank dan behoeft er geen extra hypotheek te worden verleend. Zolang het totaal door u aan de bank verschuldigde bedrag onder dit (hogere) inschrijvingsbedrag blijft is de bank door het eerder verleende hypotheekrecht gedekt. U behoeft dan geen extra notariskosten te maken.

Het nadeel van een hogere inschrijving is dat u zichzelf vastbindt aan die bank. Wilt u later een extra hypotheeklening aangaan met een andere bank dan zal deze daartoe niet snel genegen zijn aangezien de andere bank nog ruimte heeft in het eerder verleende hypotheekrecht. Leent u nog later geld van deze eerste bank dan gaat de eerste bank voor de gehele lening in rang altijd voor de tweede bank.

Ik ga mijn hypothecaire lening oversluiten. Ik heb de offerte getekend en de notaris heeft de hypotheekopdracht al gekregen. Nu zegt het notariskantoor dat ik pas over een maand langs kan komen om de nieuwe hypotheekakte te tekenen. Waarom duurt dit zo lang?
Dit heeft te maken met de voorwaarden die van toepassing zijn op uw huidige hypothecaire geldlening. In de geldleningsovereenkomst of in de daarop van toepassing verklaarde algemene voorwaarden staat een termijn opgenomen die u in acht dient te nemen bij het opzeggen van uw hypothecaire geldlening.

De meeste banken en andere geldverstrekkende instanties hanteren een opzeggingstermijn van enkele weken tot een maand. Het notariskantoor zal in de meeste gevallen namens u de lening opzeggen bij uw oude bank. Dit gebeurt door het opvragen van een aflossingsnota. Het notariskantoor zal de opzeggingstermijn die op uw oude hypothecaire lening van toepassing is daarbij in acht moeten nemen.

Ik heb het notariskantoor gebeld voor het maken van een afspraak voor het tekenen van mijn hypotheekakte. Nu duurt het enkele werkdagen voordat ik langs kan komen. Heeft het notariskantoor niet eerder tijd voor mij?
Vaak zal in verband met de nieuwe hypotheeklening een geldbedrag opgevraagd dienen te worden bij uw nieuwe hypothecaire financier. De meeste geldverstrekkende instanties hanteren een minimum aantal werkdagen die het notariskantoor in acht moeten nemen bij het opvragen van het benodigde geld. Het duurt namelijk enige dagen voordat de geldstroom administratief en daadwerkelijk geheel tot stand is gekomen. Elke geldverstrekkende instanties hanteert overigens zijn eigen termijnen.

Terug naar vragen

Nieuws